BBQ-stekt portabello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-stekt portabello

BBQ-stekt portabello

med ris och färska grönsaker

I kväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med bbq-smak. Vi börjar med luftigt ris och så bygger vi vår bowl med BBQ-stekt portabello, en fräsch kålsallad med morot och lime, färsk avokado och mango, och picklad lök. Så ringlar vi över yoghurt och garnerar med salladslök, och så är maten färdig.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

1 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

150 g

Portabello

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ portionspåse

Kruspersilja

½ st

Rödlök

1 st

Morot

½ st

Mango

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

2 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2954 kJ
Energi (kcal)706 kcal
Fett24 g
varav mättat7 g
Kolhydrater103.4 g
varav socker30.7 g
Protein13.1 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål. 

Rör i lök och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering. 

Förbered råvaror
3

Skär lime i klyftor.

Finhacka persilja.

Blanda gräddfil, persilja, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Grovhacka svamp.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek svamp
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp med en nypa salt och peppar i 4–5 min, tills mjuk.

Sänk till medelvärme och rör i BBQ-sås, Ay Cajun-ba och vatten. Sjud i 2–3 min.

Gör sallad
5

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Blanda salladsmix, morot, limesaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med svamp, sallad, avokado, picklad lök och mango.

Krydda avokado med en nypa salt.

Ringla över gräddfil och garnera med salladslök.

Servera med resterande limeklyftor.