I kväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med bbq-smak. Vi börjar med luftigt ris och så bygger vi vår bowl med BBQ-stekt portabello, en fräsch kålsallad med morot och lime, färsk avokado och mango, och picklad lök. Så ringlar vi över yoghurt och garnerar med salladslök, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
150 g
Portabello
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ portionspåse
Kruspersilja
½ st
Rödlök
1 st
Morot
½ st
Mango
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
2 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Rör i lök och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skär lime i klyftor.
Finhacka persilja.
Blanda gräddfil, persilja, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Grovhacka svamp.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp med en nypa salt och peppar i 4–5 min, tills mjuk.
Sänk till medelvärme och rör i BBQ-sås, Ay Cajun-ba och vatten. Sjud i 2–3 min.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Blanda salladsmix, morot, limesaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med svamp, sallad, avokado, picklad lök och mango.
Krydda avokado med en nypa salt.
Ringla över gräddfil och garnera med salladslök.
Servera med resterande limeklyftor.