Vi ska ha kyckling och ris ikväll! Ibland ska det bara vara enkelt, och kvällens middag kräver inte så mycket energi. Vi kokar vildris med kycklingbuljong, som ger en fyllig smak. Samtidigt steker vi kyckling, som vi sen blandar med färdig bearnaisesås. Extra spännande tillbehör är en fräsch och syrlig päronsallad med salladsmix, morot, gurka och honung- & senapsdressing!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmati vildris
4
Kycklingbuljong
280
Kycklinginnerfilé
1
Gurka
½
Päron
1
Morot
100
Bearnaisesås
(Innehåller Mjölk)
60
Salladsmix
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
3
Vatten (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i vildris och kycklingbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera, kärna ur och skär päron [½ st, 2P] i tunna skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skölj salladsmix.
Tillsätt bearnaisesås till stekpannan med kyckling och värm upp i 1 min.
Blanda salladsmix, morot, gurka, päron, och honungs- och senapsdressing i en stor skål.
Lägg upp ris och sallad på tallrikar i var sin sida. Toppa riset med kyckling (se till att få med all sås).