Sallad på rostad rödbeta, pumpa och linser
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Sallad på rostad rödbeta, pumpa och linser

med salladsostdressing, dill & pumpakärnor

I kväll bjuder vi på en riktig vitaminbomb i form av en härligt matig sallad med massor av goda grönsaker. Rostad pumpa och rödbeta kombineras med stekta linser, rucola och en syrlig dressing med salladsost som pricken över i.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödbeta

½ st

Butternutpumpa

40 g

Rucola

1 portionspåse

Dill

1 paket

Gröna linser

1 st

Zucchini

1 st

Citron

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2244 kJ
Energi (kcal)536 kcal
Fett32 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater42.7 g
varav socker9.2 g
Protein17.1 g
Salt3 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala pumpa och rödbeta.

Halvera pumpa, gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.

Skär rödbeta i 1 cm tunna skivor.

Häll av och skölj linser.

2

Placera pumpa och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

3

Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och linser med Jorden Runt och en nypa salt och peppar i 4–5 min, eller tills mjuka.

4

Blanda salladsost och vatten till en dressingliknande konsistens i en medelstor skål.

5

Skölj rucola.

Halvera citron.

Blanda rucola, olivolja, en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

6

Lägg upp linser och zucchini, rostade grönsaker och rucola i skålar.

Garnera med pumpakärnor och dill och servera med en klick dressing.