I kväll bjuder vi på en riktig vitaminbomb i form av en härligt matig sallad med massor av goda grönsaker. Rostad pumpa och rödbeta kombineras med stekta linser, rucola och en syrlig dressing med salladsost som pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödbeta
½ st
Butternutpumpa
40 g
Rucola
1 portionspåse
Dill
1 paket
Gröna linser
1 st
Zucchini
1 st
Citron
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala pumpa och rödbeta.
Halvera pumpa, gröp ur kärnor och tärna den i 1 cm stora bitar.
Skär rödbeta i 1 cm tunna skivor.
Häll av och skölj linser.
Placera pumpa och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka och gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och linser med Jorden Runt och en nypa salt och peppar i 4–5 min, eller tills mjuka.
Blanda salladsost och vatten till en dressingliknande konsistens i en medelstor skål.
Skölj rucola.
Halvera citron.
Blanda rucola, olivolja, en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp linser och zucchini, rostade grönsaker och rucola i skålar.
Garnera med pumpakärnor och dill och servera med en klick dressing.