Ikväll lagar vi förföriskt god blandfärs med teriyakismak! Vi steker blandfärs med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Vi serverar blandfärs-teriyaki och sesamstekta grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Blandfärs
75
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
200
Wokmix
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Vitlöksklyfta
150
Jasminris
½
Ingefära
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1
Salladslök
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
Riv ingefära [½ st, 2P] fint.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt wokmix, vitlök och sesamfrön. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, och stek i 3-4 min, tills mjuka.
Ta stekpannan av värme och lägg över grönsaker till en tallrik.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs i 4-5 min, tills är brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i teriyakisås och vatten [1 msk I 2 msk] med färsen. Sjud i 1-2 min tills genomvarmt.
Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Rör om i ris med en gaffel.
Lägg upp ris, blandfärs och grönsaker i skålar.
Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.