topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blandfärs-teriyaki

Blandfärs-teriyaki

med sesamstekta grönsaker och ingefärsris

Ikväll lagar vi förföriskt god blandfärs med teriyakismak! Vi steker blandfärs med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Vi serverar blandfärs-teriyaki och sesamstekta grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Blandfärs

75

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

200

Wokmix

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1

Vitlöksklyfta

150

Jasminris

½

Ingefära

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Olivolja (steg 1)

¼

Salt (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

1

Olivolja (steg 3)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)980 kcal
Energi (kJ)4100 kJ
Fett59.1 g
varav mättat15.2 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker14.5 g
Protein30.8 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära [½ st, 2P] fint.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. 

Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

Förbered grönsaker
2

Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.

Skär salladslök i tunna skivor. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt wokmix, vitlök och sesamfrön. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, och stek i 3-4 min, tills mjuka.

Ta stekpannan av värme och lägg över grönsaker till en tallrik.

Stek blandfärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. 

Stek blandfärs i 4-5 min, tills är brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt sås
5

Rör i teriyakisås och vatten [1 msk | 2 msk] med färsen. Sjud i 1-2 min tills genomvarmt.

Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel.

Lägg upp ris, köttfärs och grönsaker i skålar.

Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.