Ikväll lagar vi förföriskt god blandfärs med teriyakismak! Vi steker blandfärs med teriyakisås, och wokmix med vitlök och sesamfrön. Vi serverar blandfärs-teriyaki och sesamstekta grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
200 g
Wokmix
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Ingefära
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 5)
Riv oskalad ingefära fint.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt wokmix, vitlök och sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar, och stek i 3-4 min, eller tills börjar mjukna.
Ta stekpannan av värme och lägg över grönsaker till en tallrik.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills är brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i teriyakisås och vatten [1 msk | 2 msk] med färsen. Sjud i 1-2 min tills genomvarmt.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Rör om i ris med en gaffel.
Lägg upp ris, köttfärs och grönsaker i skålar.
Toppa med en klick asiatisk majonnäs och salladslök.