Blandfärsbiffar och rödbetstzatziki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blandfärsbiffar och rödbetstzatziki

Blandfärsbiffar och rödbetstzatziki

med grönsallad och regnbågspommes

Grekland står för inspirationen till kvällens middag som är både smakrik och färgglad. Vi steker blandfärsbiffar som smaksatts med oregano, Worcesterhiresås och vår egen kryddblandning Panamat och blir extra saftiga tack vare rivet äpple. Samtidigt rostar vi pommes på potatis och morötter som vi vänder med salladsmix och serverar som tillbehör. Sist men inte minst svänger vi hop en underbar rödbetstzatziki med yoghurt och vitlök som blir en härlig färgklick på tallriken!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

½ st

Rödlök

4 g

Panamat

2 st

Morot

300 g

Potatis

½ st

Rödbetor, förkokta

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Oregano

60 g

Salladsmix

½ st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2445 kJ
Energi (kcal)584 kcal
Fett30.4 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater104.3 g
varav socker74.3 g
Protein28.3 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Skär potatis (oskalad) i klyftor.

Placera potatis och morot på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda färs
2

Under tiden, riv rödlök [1/2 st, 2P] och äpple [1/2 st, 2P] grovt.

Grovhacka oregano.

Blanda blandfärs, äpple, rödlök, oregano, worcestershiresås, Panamat och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Använd en sked för att klicka ut färsen till biffar (2 per person) i stekpannan. Platta till biffarna med baksidan av skeden.

Stek i 3–4 min på varje sida, tills brynta och genomstekta.

Lägg över på en tallrik och täck med folie.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Vänd bara biffarna en gång, så håller de ihop bättre.

Blanda tzatziki
4

Under tiden, finriv eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Riv rödbeta [1/2 st, 2P] grovt.

Blanda rödbeta, yoghurt, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål.

Tillsätt salladsmix
5

Skölj salladsmix.

Blanda salladsmix med rostade rofrukter på plåten.

Servera
6

Lägg upp biffar, rostade rotfrukter och rödbetstzatziki på tallrikar.