Grekland står för inspirationen till kvällens middag som är både smakrik och färgglad. Vi steker blandfärsbiffar som smaksatts med oregano, Worcesterhiresås och vår egen kryddblandning Panamat och blir extra saftiga tack vare rivet äpple. Samtidigt rostar vi pommes på potatis och morötter som vi vänder med salladsmix och serverar som tillbehör. Sist men inte minst svänger vi hop en underbar rödbetstzatziki med yoghurt och vitlök som blir en härlig färgklick på tallriken!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
½ st
Rödlök
4 g
Panamat
2 st
Morot
300 g
Potatis
½ st
Rödbetor, förkokta
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Oregano
60 g
Salladsmix
½ st
Äpple
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Skär potatis (oskalad) i klyftor.
Placera potatis och morot på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, riv rödlök [1/2 st, 2P] och äpple [1/2 st, 2P] grovt.
Grovhacka oregano.
Blanda blandfärs, äpple, rödlök, oregano, worcestershiresås, Panamat och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Använd en sked för att klicka ut färsen till biffar (2 per person) i stekpannan. Platta till biffarna med baksidan av skeden.
Stek i 3–4 min på varje sida, tills brynta och genomstekta.
Lägg över på en tallrik och täck med folie.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Vänd bara biffarna en gång, så håller de ihop bättre.
Under tiden, finriv eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Riv rödbeta [1/2 st, 2P] grovt.
Blanda rödbeta, yoghurt, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål.
Skölj salladsmix.
Blanda salladsmix med rostade rofrukter på plåten.
Lägg upp biffar, rostade rotfrukter och rödbetstzatziki på tallrikar.