topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BLT-sandwich

BLT-sandwich

2 portioner | med avokado och senap

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. BLT står för bacon, lettuce och tomato – alltså en beskrivning av vad denna klassiska sandwich består av. Förutom bacon, sallad och soltorkad tomat innehåller vår version även avokado och en smakrik senapsmajonnäs som vi brer på de rostade baguetterna. En snabb och god lunch på ett ögonblick!

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Bacon, skivor

100 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Sallad

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Avokado

30 g

Senap

(Innehåller Senap)

50 g

Soltorkade tomater

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4141 kJ
Energi (kcal)990 kcal
Fett65.4 g
varav mättat15 g
Kolhydrater72.8 g
varav socker14.3 g
Protein23.1 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta bacon
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Rosta baguetter
2

Dela på baguetter.

Om du vill rosta baguetter, placera dem med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.

Baka i ugnen i 7–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

TIPS: Våra baguetter kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär soltorkad tomat i tunna skivor.

Riv salladsblad i bitar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär den i tunna skivor.

Blanda senap, majonnäs, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Bre senapsmajonnäs på underdelen av baguette och toppa med bacon, sallad, soltorkad tomat och avokado.

Krydda med en nypa salt och toppa med andra halvan av brödet.