Uppgradera den klassiska köttfärssåsen till en variant med smakrik tomatsås, pärlcouscous och mozzarella och se hur familjen glupskt rensar tallrikarna. Morot och basilika skänker både färg, nyttigheter och smak och gör denna rätt till en fullpoängare!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
300
Tomatsås
1
Basilika
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
4
Köttbuljong
1
Morot
1
Lök
1
Tomat
3
Vitlöksklyfta
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
3.5
Vatten
Finhacka oskalad morot. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka tomat.
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och koka i 10-12 min, eller tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd kvar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morots- och tomatbitar i 3-4 min.
Tillsätt nötfärs och vitlök, hacka sönder med stekspaden och stek i 3-4 min, eller tills färsen har fått färg. Tillsätt tomatsås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Grovhacka basilikabladen. Rör ner hälften av basilikan när såsen har fått sjuda. Smaksätt även med en nypa salt* och peppar*.
Fördela pärlcouscous och köttfärssås mellan era tallrikar. Toppa med mozzarella och garnera med den återstående basilika.