På bara en halvtimme sätter du denna rykande heta bönchili på bordet och vi lovar att du kommer bli frälst! Grönsaker, svarta bönor och krossade tomater kokas ihop med vitlök och en smakrik kryddmix med sting till en aptitretande chili, och tillsammans med aromatiskt limeris och koriander blir det mexikansk smakfest deluxe!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Krossade tomater
1
Koriander
75
Gräddfil
1
Morot
100
Basmati vildris
1
Svarta bönor
4
Grönsaksbuljong
4
Panamat
1
Salladslök
1
Rödlök
½
Zucchini, Gul
2
Vitlöksklyfta
½
Lime
3.5
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan), ris och en nypa salt* i en medelstor kastrull under lock på hög värme. Sänk till medellåg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i ytterligare 12 min, eller tills servering.
Riv oskalad morot. Grovhacka zucchini [1/2 st, 2 pers] . Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs zucchinibitar, lök och morotsriv i 3-4 min. Tillsätt vitlök och de svarta bönorna och fräs i ytterligare 2 min. Tillsätt Central American Style kryddmix (stark!), krossade tomater och grönsaksbuljong och rör om. Låt koka i 3-4 min, eller tills chilin tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Riv limezest tills du har en generös nypa och dela limen i klyftor. Skiva salladslök tunt. Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Rör ner limezest och hälften av koriandern i kastrullen när riset är färdigkokt.
Fördela limeris och bönchili mellan era tallrikar. Toppa med en klick gräddfil och garnera med salladslök och resterande koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.