.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½
Smördeg
2
Kycklingbuljong
2
Bladselleri
1
Morot
½
Purjolök
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
Strimlad kycklinglårfilé
90
Sallad
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka selleri, lök och vitlök. Skala och skär morot i 1 cm stora bitar. Dela purjolök [1/2 st, 2 pers] i 1 cm breda skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min så att de får en fin yta. Sätt åt sidan på en tallrik - kycklingstrimlorna kommer att färdiglagas i ugnen. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Häll ytterligare en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs vitlök och lök i 1-2 min. Lägg i purjolök, morot och selleri och stek i ca 10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt sedan kycklingstrimlorna (igen), matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Låt koka tills grädden har tjocknat, 1-2 min.
Häll i kycklingblandningen i en paj- eller ugnsform. Placerar smördegen [1/2 deg, 2 pers] ovanpå kycklingblandningen och formen. Använd baksidan av en gaffel till att trycka till kanterna så att degen håller tätt. Sätt in i ugnen och baka pajen i 10 min.
Skiva gemsallad tunt. Placera salladen i en skål, ringla över en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Skär upp varsin pajbit och servera den tillsammans med frisk sallad.