Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Passa på att skämma bort familjen på påsklovet! Med vår lyxiga brunchlåda med laxbrioche, ost- och prosciuttofyllda gifflar och mangotoppad yoghurt får ni en mysig stund runt matbordet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Mango
1 st
Apelsin
50 g
Honung
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Prosciutto
100 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
100 g
Spenat
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 st
Citron
1 portionspåse
Gräslök
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Halvera prosciutto. Placera degen på ytan med mjöl och rulla ut den med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter. Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Skär degen i 8 trianglar. Toppa den breda sidan med en bit prosciutto och guyère. Rulla ihop till en giffel från den breda till den smala änden.
Lägg gifflar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddade.
TIPS: 1) Pensla med mjölk eller vispat ägg för en gyllene yta. 2) Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Finhacka gräslök. Halvera citron.
Blanda crème fraiche, senap, en generös skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek spenat med salt och en nypa peppar i 1–2 min, eller tills mjuk.
Toppa bröd med spenat och lax, ringla över dressing och garnera med gräslök.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Halvera apelsin.
Häll upp yoghurt i glas och toppa med honung, mango och en skvätt apelsinsaft.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.
Lägg upp prosciuttogifflar och laxbrioche på tallrikar och servera med mangotoppad yoghurt.