topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brynt fläskkotlett

Brynt fläskkotlett

med äppel- och timjansås

Null

Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmati vildris

Skivad fläskkotlett

1

Lök

1

Morot

½

Torkad timjan

1

Äpple

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

25

Senap

(Innehåller Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)279 kcal
Energi (kJ)1169 kJ
Fett1.47 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater59.55 g
varav socker0.5 g
Protein7.48 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i basmati vildris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.

2

Bryn fläskkotletter i 1-2 min i en torr stekpanna på hög värme. Lägg kotletterna åt sidan på tallrik. Stekpannan ska användas snart igen.

3

Halvera, skala och skär löken i tunna skivor. Halvera äpple, ta bort kärnhus och skär i tunna skivor. Skala morot och skär i 1 cm breda bitar.

4

Hetta upp en skvätt olja* på medelvärme. Fräs lök och morot tills gyllenbruna, ca 4-5 min. Lägg i kotletterna i pannan, tillsammans med senap, timjan, äpple, och matlagningsgrädde. Stek i 6-7 min.  VIKTIGT: Kotletterna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Krydda såsen med salt* och peppar*. Tips! Tillsätt mer vatten om du tycker att såsen blir för tjock.

6

Fördela riset på tallrikarna och placera fläskkotletten ovanpå tillsammans med äppel- och timjansåsen.