Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmati vildris
Skivad fläskkotlett
1
Lök
1
Morot
½
Torkad timjan
1
Äpple
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
25
Senap
(Innehåller Senap)
Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i basmati vildris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.
Bryn fläskkotletter i 1-2 min i en torr stekpanna på hög värme. Lägg kotletterna åt sidan på tallrik. Stekpannan ska användas snart igen.
Halvera, skala och skär löken i tunna skivor. Halvera äpple, ta bort kärnhus och skär i tunna skivor. Skala morot och skär i 1 cm breda bitar.
Hetta upp en skvätt olja* på medelvärme. Fräs lök och morot tills gyllenbruna, ca 4-5 min. Lägg i kotletterna i pannan, tillsammans med senap, timjan, äpple, och matlagningsgrädde. Stek i 6-7 min. VIKTIGT: Kotletterna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Krydda såsen med salt* och peppar*. Tips! Tillsätt mer vatten om du tycker att såsen blir för tjock.
Fördela riset på tallrikarna och placera fläskkotletten ovanpå tillsammans med äppel- och timjansåsen.