En snabblagad vegetarisk poke bowl med bbq-smak. Med mango, paprika, avokado, picklad lök och buljongkokt bulgur. Ställ fram din spicy srirachamajonnäs och måltiden är färdig att serveras.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
1
Kikärtor
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
8
Grönsaksbuljong
1
Paprika
170
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
10
Sesamfrön
1
Rödlök
½
Mango
20
Sriracha
1
Salt (steg 3)
3
Socker (steg 3)
4
Vatten (steg 1)
¼
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl I 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skölj kikärtor och för över dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över BBQ-sås och en skvätt olivolja, krydda med en generös nypa salt* och peppar*, och vänd runt. Rosta kikärtor i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.
Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [3 tsk | 6 tsk] och salt* [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Rör om så rödlök täcks av lagen och ställ åt sidan.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor.
Blanda majonnäs, sriracha och vatten* [1/4 msk | 1/2 msk]. Häll av lagen från rödlök.
Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med BBQ-kikärtor, paprika, avokado, mango och picklad lök. Strö över sesamfrön och ringla över srirachamajo.