Buddha bowl på kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Buddha bowl på kikärtor

Buddha bowl på kikärtor

med söt mango och avokado

En Buddha bowl är en härlig färgglad rätt som serveras i en skål, där ris ofta utgör basen och toppas med olika ingredienser som tillsammans skapar en fin balans. Vår bowl består av ris, krispiga kikärtor som stekts med honung och ingefära, avokado, morot, mango och gurka. Till sist garnerar vi med koriander, mynta, jordnötter och en klick majonnäs – grönt, enkelt och supergott!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Gurka

½ st

Mango

½ st

Lime

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Morot

1 st

Avokado

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 paket

Kikärtor

25 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

½ st

Röd chili

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3579 kJ
Energi (kcal)855 kcal
Fett37.7 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater98.3 g
varav socker22.8 g
Protein18.9 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär gurka i 2 cm stora bitar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär det i tunna skivor.

Förbered frukt och gönt
3

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm tjocka bitar.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Häll av kikärtor.

TIPS: Använd 2 skärbrädor om det är ont om plats.

Stek kikärtor
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kikärtor, sojasås, honungs- och ingefärsdressing [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limesaft och socker [1/2 tsk | 1 tsk] och sjud i 2–3 min.

Förbered topping
5

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Finhacka mint och koriander.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med kikärtor, mango, morot, gurka och avokado i varsin hög.

Krydda avokado med en nypa salt.

Garnera med jordnötter, färsk chili, mynta och koriander.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.