topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrito

Burrito

med kotlettstrimlor, zucchini & persilja

Med endast 10 ingredienser komponerar du ihop en kulinarisk måltid hela familjen med glädje kommer att sluka. Låt var och en bygga sin egen burrito av varma tortillas och krämig fyllning gjord på vitlöksstekta grönsaker och kotlettstrimlor. Förförande gott, enkelt och snabbt!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Köttbuljong

Fläskkotlett hel

1

Zucchini

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

1

Majs

75

Crème fraiche

1

Bladpersilja

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)811 kcal
Energi (kJ)3391 kJ
Fett19.69 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater130.43 g
varav socker7.2 g
Protein23.39 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär zucchini i halvmånar. Dela rödlök i klyftor. Pressa vitlök. Skölj majsen i en sil under kallt vatten. Riv morot. Finhacka persilja.

Skär köttet
2

Skär fläskkotlett i tunna strimlor på en separat skärbräda.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, vitlök, morot, zucchini och majs i 3-4 min.

Stek köttet
4

Tillsätt köttet i stekpannan och stek i ytterligare 1-2 min. Tillsätt hälften av crème fraichen, köttbuljong och hälften av persiljan, rör om och låt sjuda 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagat när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 1-2 min i ugnen - håll koll så de inte blir torra och hårda.

Servera
6

Bre tortillas med crème fraiche och toppa med kotlettstrimlor, grönsaker och persilja. Vik in botten, och rulla ihop sidorna till en tight burrito och hugg in.