.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Crème fraiche
½
Salvia
Skogschampinjoner
1
Svarta bönor
4
Grönsaksbuljong
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
20
Finriven ost
1
Lök
50
Salladsmix
1
Vitlöksklyfta
½
Butternutpumpa
¾
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och tärna butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda och sprid ut dem jämnt på plåten. Baka överst i ugnen tills pumpabitarna är gyllenbruna, 30-35 min.Tips: Är bitarna större än rekommenderat kan det ta längre tid att tillaga dem.
Finhacka lök och vitlök. Skiva skogschampinjoner. Finhacka salviablad [1/2 påse, 2 pers], kasta stjälkarna. Riv parmesan. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn svampen i 5-7 min. Tillsätt lök och fräs i 3-5 min.
Lägg i vitlök och hälften av salvian i stekpannan och fräs i ytterligare 1 min. Lös upp grönsaksbuljong i vatten* (se ingredienslistan) i en bunke. Häll i buljongen i stekpannan. Tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] och bönorna. Rör om och låt såsen sjuda, 4-5 min. Tips: Tillsätt mer vatten om såsen blir för torr.
Blanda resterande salvia med panko, parmesan och en skvätt olja* i en skål. Smaksätt med peppar*.
Ändrar ugnen till grillfunktion (200°C) när butternutbitarna är klara.Blanda ner butternutbitarna i stekpannan med de övriga grönsakerna. Smaka av och krydda med mer salt* och peppar* om det behövs. För över grönsakerna i en ugnsform och strö över pankoblandningen. Gratinera i ugnen tills gratängen har fått en gyllenbrun krispig yta, 3-5 min.
Lägg under tiden upp salladsmixen i en stor skål, ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Servera butternut- och salviagratängen med grönsallad vid sidan av.