Butternut- och salviagratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Butternut- och salviagratäng

Butternut- och salviagratäng

med skogschampinjoner och svarta bönor

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Crème fraiche

½

Salvia

Skogschampinjoner

1

Svarta bönor

4

Grönsaksbuljong

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20

Finriven ost

1

Lök

50

Salladsmix

1

Vitlöksklyfta

½

Butternutpumpa

Ingår inte i din leverans

¾

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)165 kcal
Energi (kJ)692 kJ
Fett1.86 g
varav mättat0.7 g
Kolhydrater23.92 g
varav socker0.9 g
Protein10.57 g
Salt1.5 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och tärna butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Placera bitarna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda och sprid ut dem jämnt på plåten. Baka överst i ugnen tills pumpabitarna är gyllenbruna, 30-35 min.Tips: Är bitarna större än rekommenderat kan det ta längre tid att tillaga dem.

2

Finhacka lök och vitlök. Skiva skogschampinjoner. Finhacka salviablad [1/2 påse, 2 pers], kasta stjälkarna. Riv parmesan. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn svampen i 5-7 min. Tillsätt lök och fräs i 3-5 min.

3

Lägg i vitlök och hälften av salvian i stekpannan och fräs i ytterligare 1 min. Lös upp grönsaksbuljong i vatten* (se ingredienslistan) i en bunke. Häll i buljongen i stekpannan. Tillsätt crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] och bönorna. Rör om och låt såsen sjuda, 4-5 min. Tips: Tillsätt mer vatten om såsen blir för torr. 

4

Blanda resterande salvia med panko, parmesan och en skvätt olja* i en skål. Smaksätt med peppar*.

5

Ändrar ugnen till grillfunktion (200°C) när butternutbitarna är klara.Blanda ner butternutbitarna i stekpannan med de övriga grönsakerna. Smaka av och krydda med mer salt* och peppar* om det behövs. För över grönsakerna i en ugnsform och strö över pankoblandningen. Gratinera i ugnen tills gratängen har fått en gyllenbrun krispig yta, 3-5 min.

6

Lägg under tiden upp salladsmixen i en stor skål, ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Servera butternut- och salviagratängen med grönsallad vid sidan av.