Utforska en kulinarisk nationalpark full av vegetariskt afrodisiakum där landskapet på din tallrik delas mellan svampbeklädd gratäng och frodig sallad. Butternutpumpa och svarta bönor spetsas med skarp salvia och en nypa parmesan. Allemansrätten gäller, men bara så länge det finns mat kvar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Butternutpumpa
100
Skogschampinjoner
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
½
Salvia
1
Svarta bönor
75
Crème fraiche
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
75
Salladsmix
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
¾
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och tärna butternutpumpa [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka pumpan överst i ugnen i 30-35 min, eller tills bitarna är mjuka och gyllenbruna.Tips: Är bitarna större än rekommenderat kan det ta längre tid att tillaga dem.
Finhacka lök och vitlök. Skiva svamp. Finhacka salviablad [1/2 påse, 2 pers], kasta stjälkarna. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs svampen i 5-7 min. Tillsätt lök och fräs i 3-5 min.
Lägg i vitlök och hälften av salvian i stekpannan och fräs i 1 min. Lös upp grönsaksbuljong i vatten* (se ingredienslistan) i en bunke. Häll i buljongen i stekpannan. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers] och bönorna. Rör om och låt såsen sjuda i 4-5 min.Tips: Tillsätt mer vatten om såsen blir för torr.
Blanda resterande salvia med panko, riven ost och en skvätt olivolja* i en skål. Smaksätt med peppar*.
Ändra ugnen till grillfunktion (200°C) när pumpabitarna är klara. Blanda ner pumpabitarna i stekpannan med de övriga grönsakerna. Smaka av och krydda med mer salt* och peppar* om det behövs. För över grönsakerna i en ugnsform och strö över pankomixen. Gratinera i ugnen tills gratängen har fått en gyllenbrun krispig yta, 3-5 min.
Lägg under tiden upp salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] i en stor skål, ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Servera butternut- och salviagratängen med grönsallad vid sidan av.