Smakrikt och enkel är denna rätt där wraps byggs med grillad kyckling, krispig sallad, tomat och en krämig vitlöksmajonnäs med yoghurt. Vi serverar våra caesar-inspirerade kycklingwraps med vidunderligt krispig oreganokryddad potatis. Denna rätt är också perfekt om man vill förbereda maten i förvägen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300
Kycklingbröstfilé
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Vitlöksklyfta
1
Sallad
1
Tomat
37.5
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300
Potatis
½
Torkad oregano
½
Salt (steg 4)
½
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda den med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och ringla över lite olivolja.
Rosta i ugnen i 18-20 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan potatis och kyckling är i ugnen, skär tomat i tunna skivor.
Ansa och dra av salladsblad.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda majonnäs, yoghurt [1/2 paket, 2P], vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
När kycklingen är klar och det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, lägg över kyckling till en medelstor skål och strimla köttet med två gafflar.
Rör i vitlöksmajonnäsen och smaka av med salt och peppar.
Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], salladsblad, tomat, en nypa salt och peppar i en ny skål.
Lägg upp sallad och kyckling i mitten av varje tortilla. Vik in sidorna och rulla till täta wraps.
Halvera wraps och lägg upp dem på tallrikar.
Servera med oreganokryddad potatis.