Smakrikt och enkel är denna rätt där wraps byggs med grillad kyckling, krispig sallad, tomat och en krämig vitlöksmajonnäs. Vi serverar våra caesar-inspirerade kycklingwraps med krispig oreganokryddad potatis och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
37.5 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Tomat
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Kycklingbröstfilé
300 g
Potatis
1 g
Torkad oregano
1 st
Sallad
1 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sås
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda den med salt och Mamas Favorit på båda sidorna, och ringla över lite olivolja.
Rosta i ugnen i 18–20 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda majonnäs, gräddfil, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
När kycklingen är klar och det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, lägg över kyckling till en medelstor skål och strimla köttet med två gafflar.
Rör i vitlöksmajonnäsen och smaka av med salt och peppar.
Blanda olivolja, salladsblad, tomat och en nypa salt och peppar i en ny skål.
Lägg upp sallad och kyckling i mitten av varje tortilla. Vik in sidorna och rulla till täta wraps.
Halvera wraps och lägg upp dem på tallrikar.
Servera med oreganorostade grönsaker.