Caesar-inspirerad kycklingwrap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesar-inspirerad kycklingwrap

Caesar-inspirerad kycklingwrap

med vitlöksmajo och oreganorostade grönsaker

Smakrikt och enkel är denna rätt där wraps byggs med grillad kyckling, krispig sallad, tomat och en krämig vitlöksmajonnäs. Vi serverar våra caesar-inspirerade kycklingwraps med krispig oreganokryddad potatis och morot.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

37.5 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Kycklingbröstfilé

300 g

Potatis

1 g

Torkad oregano

1 st

Sallad

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3194 kJ
Energi (kcal)763 kcal
Fett33.8 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater68.3 g
varav socker9.9 g
Protein46.4 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Rosta kyckling
2

Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda den med salt och Mamas Favorit på båda sidorna, och ringla över lite olivolja.

Rosta i ugnen i 18–20 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär tomat i tunna skivor.

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlöksmajonnäs
4

Blanda majonnäs, gräddfil, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Gör wraps
5

När kycklingen är klar och det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, lägg över kyckling till en medelstor skål och strimla köttet med två gafflar.

Rör i vitlöksmajonnäsen och smaka av med salt och peppar.

Blanda olivolja, salladsblad, tomat och en nypa salt och peppar i en ny skål.

Lägg upp sallad och kyckling i mitten av varje tortilla. Vik in sidorna och rulla till täta wraps.

Servera
6

Halvera wraps och lägg upp dem på tallrikar.

Servera med oreganorostade grönsaker.