Ikväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
2 st
Vitlöksklyfta
15 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Morot
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
50 g
Grönkål, skuren
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 6)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med vitlöksklyftor (oskalade). Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Krydda kyckling med lite salt på båda sidorna.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko [1/2 påse, 2P] och hälften av osten i en ny djup tallrik.
Panera kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan.
Riv morot (oskalad).
Lägg över kyckling till plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid, och ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.
Pressa ut vitlök från skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Tillsätt aioli, en nypa ost, salt och peppar, och blanda väl. Tunna ut med vatten tills dressingen har en lättflytande konsistens.
Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något.
Skär kyckling i tunna skivor.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda kålmix, grönkål, morot och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja och massera salladen med händerna i 30 sek.
Tillsätt rostad potatis och vitlöksdressing, och vänd salladen.
Lägg upp salladen i skålar, strö över resterande ost och toppa med kyckling.