Ikväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
2 st
Vitlöksklyfta
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Morot
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
50 g
Grönkål, skuren
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med vitlöksklyftor (oskalade). Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Krydda kyckling med salt.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko [1/2 påse, 2P] och hälften av osten i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan.
Medan kyckling steks, riv morot (oskalad).
Lägg över kyckling på plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid, och ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.
Pressa ut vitlök från skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Rör i aioli och en nypa riven ost, en nypa salt och peppar. Tunna ut dressingen med lite vatten tills den är lättflytande.
Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något.
Skär kyckling i tunna skivor.
Blanda kålmix, grönkål, morot, dressing och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i rostad potatis när den har svalnat något.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp salladen i skålar.
Strö över resterande ost och toppa med kyckling.