I kväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
2 st
Vitlöksklyfta
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Morot
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
150 g
Kålmix
50 g
Grönkål, skuren
½ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Placera vitlöksklyftor (oskalade) på ena sidan av plåten.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko [1/2 paket, 2P] och hälften av osten i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Lägg över kyckling på plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.
Pressa ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Rör i aioli, resterande ost, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något.
Skär kyckling i tunna skivor.
Blanda kålmix, grönkål, morot, dressing och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i rostad potatis när den har svalnat något.
Lägg upp potatissallad i skålar.
Toppa med kyckling