Caesarinspirerad kycklingsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesarinspirerad kycklingsallad

Caesarinspirerad kycklingsallad

med rostad potatis och krämig dressing

Ikväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.

Taggar:
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Morot

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

150 g

Kålmix

50 g

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2642 kJ
Energi (kcal)631 kcal
Fett30.1 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater43.8 g
varav socker9.7 g
Protein48.2 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Placera vitlöksklyftor (oskalade) på ena sidan av plåten.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Panera kyckling
2

Under tiden, krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko [1/2 paket, 2P] och hälften av osten i en ny djup tallrik. 

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan

Ugnsstek kyckling
4

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Lägg över kyckling på plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.

Pressa ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Rör i aioli, resterande ost, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något.

Skär kyckling i tunna skivor.

Blanda kålmix, grönkål, morot, dressing och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i rostad potatis när den har svalnat något.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar.

Toppa med kyckling