Caesarinspirerad kycklingsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesarinspirerad kycklingsallad

Caesarinspirerad kycklingsallad

med rostad potatis och dressing

Ikväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Max 50g kolhydrater
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Kålmix

300 g

Kycklingbröstfilé

300 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

50 g

Grönkål, skuren

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1

Ägg till panering

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2368 kJ
Energi (kcal)566 kcal
Fett22.8 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater43.8 g
varav socker9.7 g
Protein48.2 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Placera vitlöksklyftor (oskalade) på ena sidan av plåten.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Panera kyckling
2

Under tiden, krydda kyckling med salt.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko och hälften av osten i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan

Ugnsstek kyckling
4

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Lägg över kyckling på plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.

Pressa ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Rör i aioli, resterande ost, vatten, en nypa salt och peppar.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något.

Skär kyckling i tunna skivor.

Blanda kålmix, grönkål, morot, dressing och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i rostad potatis när den har svalnat något.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar.

Toppa med kyckling