I kväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Kålmix
300 g
Kycklingbröstfilé
300 g
Potatis
2 st
Vitlöksklyfta
50 g
Grönkål, skuren
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Morot
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1
Ägg till panering
1 msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Placera vitlöksklyftor (oskalade) på ena sidan av plåten.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, krydda kyckling med salt.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko och hälften av osten i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Lägg över kyckling på plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.
Pressa ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Rör i aioli, resterande ost, vatten och en nypa salt och peppar.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något.
Skär kyckling i tunna skivor.
Blanda kålmix, grönkål, morot, dressing och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i rostad potatis när den har svalnat något.
Lägg upp potatissallad i skålar.
Toppa med kyckling