Caesarinspirerad kycklingsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesarinspirerad kycklingsallad

Caesarinspirerad kycklingsallad

med rostad potatis och krämig dressing

I kväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.

Taggar:
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Kålmix

300 g

Kycklingbröstfilé

300 g

Potatis

2 st

Vitlöksklyfta

50 g

Grönkål, skuren

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1

Ägg till panering

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2368 kJ
Energi (kcal)566 kcal
Fett22.8 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater43.8 g
varav socker9.7 g
Protein48.2 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Placera vitlöksklyftor (oskalade) på ena sidan av plåten.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera kyckling
2

Under tiden, krydda kyckling med salt.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko och hälften av osten i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan

Ugnsstek kyckling
4

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Lägg över kyckling på plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.

Pressa ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Rör i aioli, resterande ost, vatten och en nypa salt och peppar.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något.

Skär kyckling i tunna skivor.

Blanda kålmix, grönkål, morot, dressing och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Rör i rostad potatis när den har svalnat något.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar.

Toppa med kyckling