Cajun chicken rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajun chicken rigatoni

Cajun chicken rigatoni

med finriven ost och heta chili flakes

Taggar:
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

125 g

Körsbärstomater

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till pasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3327 kJ
Energi (kcal)795 kcal
Fett28 g
varav mättat12.6 g
Kolhydrater79 g
varav socker13.6 g
Protein55 g
Salt3.1 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.

Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Rör i färdig pasta i stekpannan.

4

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.

Toppa med resterande riven ost och eventuellt chili flakes.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.