Cajunkryddade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddade vegostrimlor

Cajunkryddade vegostrimlor

med rostade grönsaker och limecrema

Kvällens middag är inget mindre än en grönare och nyttigare version av en klassisk kebabtallrik! Vi rostar potatis, morot och rödlök med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen och blandar dem med majs och färsk spenat. Vi serverar våra rostade grönsaker med cajunkryddad vegokebab och toppar med koriander och en smakrik limecrema med vitlök och gräddfil.

Taggar:
Vegetarisk
Enkel
Lågkalori
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödlök

2 st

Morot

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2493 kJ
Energi (kcal)596 kcal
Fett21.7 g
varav mättat53.6 g
Kolhydrater73.7 g
varav socker19.6 g
Protein26.3 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Skär potatis och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Rosta grönsaker
2

Placera potatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Tillsätt majs
3

Under tiden, skölj spenat.

Häll av majs.

Tillsätt majs på plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek vegokebab
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab med Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Gör limecrema
5

Under tiden, halvera lime.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka koriander.

Blanda gräddfil, vitlök, limesaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd spenat med färdigrostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med vegokebab och ringla över limecrema.

Garnera med koriander.