Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I kväll står en snabb och enkel vegorätt med inspiration från Sydamerika på menyn. Vi kokar ris med majs, vitlök och grönsaksbuljong för extra smak, tillsätter spenat och steker vegostrimlor med vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba. Sedan blandar vi ihop en en riktig smakexplosion i form av chimichurri med lök, lime, chili och koriander och serverar hela härligheten med krämig srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Rödlök
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
½ st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
1 burk
Majs
150 g
Långkornigt vitt ris
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Finhacka (eller pressa) vitlök. Häll av majs.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och majs i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp.Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka lök [1/2 st, 2P].
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Finhacka koriander.
TIPS: Det är väldigt viktigt att koriander finhackas till chimichurri.
Blanda lök, limesaft [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], chili, koriander och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan till servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegostrimlor, Ay Cajun-ba, vatten [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt och peppar i 3–4 min, tills brynt.
Under tiden, blanda srirachamajonnäs och en skvätt vatten i en liten skål.
Skölj spenat och rör ner den i kokt ris.
Lägg upp ris i skålar och toppa med vegostrimlor, chimichurri och srirachamajonnäs.