Cajunkryddade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddade vegostrimlor

Cajunkryddade vegostrimlor

med chimichurri och majsris

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kväll står en snabb och enkel vegorätt med inspiration från Sydamerika på menyn. Vi kokar ris med majs, vitlök och grönsaksbuljong för extra smak, tillsätter spenat och steker vegostrimlor med vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba. Sedan blandar vi ihop en en riktig smakexplosion i form av chimichurri med lök, lime, chili och koriander och serverar hela härligheten med krämig srirachamajonnäs.

Taggar:
Plantbaserat
Snabb
Glutenfri
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Soja
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Rödlök

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

½ st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

150 g

Långkornigt vitt ris

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3759 kJ
Energi (kcal)899 kcal
Fett51.1 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker8.4 g
Protein24.2 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Häll av majs.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och majs i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp.Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka lök [1/2 st, 2P].

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Finhacka koriander.

TIPS: Det är väldigt viktigt att koriander finhackas till chimichurri.

Blanda chimichurri
3

Blanda lök, limesaft [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], chili, koriander och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan till servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek vegostrimlor
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegostrimlor, Ay Cajun-ba, vatten [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt och peppar i 3–4 min, tills brynt.

 

Tillsätt spenat
5

Under tiden, blanda srirachamajonnäs och en skvätt vatten i en liten skål.

Skölj spenat och rör ner den i kokt ris.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegostrimlor, chimichurri och srirachamajonnäs.