.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
225
Blomkål
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Rödlök
1
Grön paprika
1
Oregano
Nötfärs
2
Ay Cajun-ba
150
Crème fraiche
1.33
Smör
1
Ägg
3
Vatten (steg 1)
Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.
Skiva blomkål tunt i små buketter. Placera dem i en ugnsform och gnid små knoppar av smör* ovanpå buketterna. Strö över hälften av pankon (spara resten till senare), krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen i 30 min.
Halvera, skala och skiva rödlök tunt. Halvera paprika, ta bort stjälk och kärnhus. Finhacka paprika. Plocka av och finhacka oreganoblad (spara några blad till servering).
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika i 5 min medan du förbereder cajunbiffarna. Blanda nötfärs, cajun kryddmix (se tips nedan), resterande panko, ägg*, salt*, peppar* och hackad oregano (1 tsk för 2 personer / 2 tsk för 4 personer) i en bunke. Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar därför att du börjar med hälften och sedan kryddar grönsakerna efter smak.
Forma färsen till biffar, 1 biff/person. Lägg biffarna i stekpannan med grönsaker. Stek biffarna i 5-6 min per sida samtidigt som du rör om grönsakerna. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. TIPS: Tillsätt mer olja i stekpannan vid behov.
Lägg upp jasminris, cajunbiffar med stekta grönsaker och rostad blomkål. Avsluta med en klick crème fraiche och färska oreganoblad.Tips: Glöm inte att strö över kvarvarande panko från ugnsformen.