topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunbiffar

Cajunbiffar

med jasminri, krispiga blomkålsbuketter och oregano

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

225

Blomkål

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Rödlök

1

Grön paprika

1

Oregano

Nötfärs

2

Ay Cajun-ba

150

Crème fraiche

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Ägg

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)463 kcal
Energi (kJ)1938 kJ
Fett11.6 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater78.47 g
varav socker0.9 g
Protein11.4 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), jasminris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. 

2

Skiva blomkål tunt i små buketter. Placera dem i en ugnsform och gnid små knoppar av smör* ovanpå buketterna. Strö över hälften av pankon (spara resten till senare), krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen i 30 min.

3

Halvera, skala och skiva rödlök tunt. Halvera paprika, ta bort stjälk och kärnhus. Finhacka paprika. Plocka av och finhacka oreganoblad (spara några blad till servering).

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika i 5 min medan du förbereder cajunbiffarna. Blanda nötfärs, cajun kryddmix (se tips nedan), resterande panko, ägg*, salt*, peppar* och hackad oregano (1 tsk för 2 personer / 2 tsk för 4 personer) i en bunke. Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar därför att du börjar med hälften och sedan kryddar grönsakerna efter smak.

5

Forma färsen till biffar, 1 biff/person. Lägg biffarna i stekpannan med grönsaker. Stek biffarna i 5-6 min per sida samtidigt som du rör om grönsakerna. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. TIPS: Tillsätt mer olja i stekpannan vid behov. 

6

Lägg upp jasminris, cajunbiffar med stekta grönsaker och rostad blomkål. Avsluta med en klick crème fraiche och färska oreganoblad.Tips: Glöm inte att strö över kvarvarande panko från ugnsformen.