Cajunkryddad baconspaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad baconspaghetti

Cajunkryddad baconspaghetti

med färsk rucola och körsbärstomater

Pasta är räddaren i nöden de kvällar du har ont om tid, men ändå vill laga god mat. Med massor av goda, färska grönsaker och smakrika kryddor i såsen kan du svänga ihop en supersmarrig middag på bara en kvart. Vi steker bacon med körsbärstomater och paprika och lagar en krämig sås med matlagningsgrädde, riven ost, rökt paprikapulver och cajunkryddor. Färsk rucola ger en god kontrast till den fylliga pastan.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

½ burk

Tomatpuré

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ g

Chiliflakes

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 g

Rökt paprikapulver

1 st

Paprika

40 g

Rucola

125 g

Körsbärstomater

4 g

Kycklingbuljong

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3209 kJ
Energi (kcal)767 kcal
Fett33.7 g
varav mättat17 g
Kolhydrater81.7 g
varav socker16.1 g
Protein30.9 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek bacon
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor. Skölj rucola.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, körsbärstomater och paprika i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], chiliflakes [1/2 paket, 2P], rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, finriven ost och sparat pastavatten till stekpannan.

Vänd ner pasta.

Rör i rucola precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
4

Lägg upp pasta i djupa skålar.