Kvällens middag bjuder på en symfoni av smaker och färger som vi tror får dina smaklökar att dansa salsa i ren glädje! Dessutom sköter sig de flesta ingredienserna själva i ugnen, så det här är ett recept där minimal ansträngning ger maximal utdelning. Vi rostar klyftpotatis med morot, paprika och lök och ugnssteker samtidigt fläskytterfilé som vi smaksatt med cajunkryddor. Sedan toppar vi potatis och grönsaker med färsk tomat och jalapeno och serverar middagen med en krämig gräddfilsdipp med rökt paprikapulver.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
300 g
Fläskytterfilé
2 g
Rökt paprikapulver
500 g
Potatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
½ st
Jalapeno
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär morot (oskalad) och paprika i 3 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, placera grönsakerna på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15 min, eller tills potatis och grönsaker är mjuka.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med med salt och Ay Cajun-ba.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 12–15 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, halvera lime.
Grovhacka tomat.
Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.
Blanda majonnäs, gräddfil, rökt paprikapulver, limesaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött, potatis och grönsaker på tallrikar.
Toppa potatis och grönsaker med tomat och jalapeno.
Servera med rökig dipp.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.