Snabba och goda recept till stressiga vardagskvällar kan man aldrig få nog av, eller hur? I kväll serverar vi en krämig pastarätt med cajunkryddad kyckling som bara tar en kvart att svänga ihop. Vi kokar rigatoni och steker kyckling, zucchini och tomat som sedan får simra i en gräddsås med cajunkryddor, rökt paprika och tomatpuré. Vi toppar med riven ost och chili flakes – sen är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
½ st
Zucchini
2 st
Tomat
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ burk
Tomatpuré
4 g
Kycklingbuljong
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 g
Chiliflakes
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
2 g
Rökt paprikapulver
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Tärna zucchini [1/2 st, 2P] och tomat i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.
Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek under omrörning i 4–5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt sparat kokvatten, kycklingbuljong och matlagningsgrädde och sjud i 1 min.
Rör i färdig pasta i stekpannan.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.
Toppa med riven ost och chiliflakes.
TIPS: Skippa chiliflakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.