Snabb cajunkryddad kyckling-rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb cajunkryddad kyckling-rigatoni

Snabb cajunkryddad kyckling-rigatoni

med finriven ost och chiliflakes

Snabba och goda recept till stressiga vardagskvällar kan man aldrig få nog av, eller hur? I kväll serverar vi en krämig pastarätt med cajunkryddad kyckling som bara tar en kvart att svänga ihop. Vi kokar rigatoni och steker kyckling, zucchini och tomat som sedan får simra i en gräddsås med cajunkryddor, rökt paprika och tomatpuré. Vi toppar med riven ost och chiliflakes – sen är det bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

½ st

Zucchini

2 g

Rökt paprikapulver

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till pasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3346 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett28.1 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater79.9 g
varav socker14.7 g
Protein54.8 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek kyckling
2

Tärna zucchini och tomat i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt.

Tillsätt zucchini, tomat, Ay Cajun-ba, rökt paprikapulver och tomatpuré och stek under omrörning i 4–5 min, tills kyckling är brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt pasta
3

Tillsätt sparat kokvatten, kycklingbuljong och matlagningsgrädde och sjud i 1 min.

Rör i färdig pasta i stekpannan.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
4

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.

Toppa med riven ost och chiliflakes.

TIPS: Skippa chiliflakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.