Cajunkryddad räkbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad räkbowl

Cajunkryddad räkbowl

med krämigt kokosris och chili-mangosallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll frestar vi med fantastiska cajunkryddade räkor som steks med smör och vitlök. Underbara tillbehör är krämigt kokosris och en fräsch mangosallad med kål och chili. Och denna härliga måltid gör du på under 20 minuter!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Lime

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ g

Chiliflakes

1 st

Mango

75 g

Rödkål, förskuren

1 portionspåse

Koriander

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Smör (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3561 kJ
Energi (kcal)851 kcal
Fett48.6 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker22.6 g
Protein17.5 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme, rör i kokos och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Gör mangosallad
2

Under tiden, halvera lime [½ st, 2P].

Blanda majonnäs och en skvätt limejuice i en liten skål.

Skala och skär mango på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna i 2 cm stora bitar.

Blanda mango, kål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], chili [1/2 paket, 2P] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Stek räkor
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Krydda räkor med salt.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor med Ay Cajun-ba i 1-2 min per sida, tills gyllene och genomstekta.

Tillsätt smör [2 msk | 4 msk] och vitlök, och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Lägg upp kokosris och mangosallad i skålar.

Toppa med cajunkryddade räkor och limemajonnäs. 

Strö över rivna korianderblad.