I kväll frestar vi med fantastiska cajunkryddade räkor som steks med smör och vitlök. Underbara tillbehör är krämigt kokosris och en fräsch mangosallad med kål och chili. Och denna härliga måltid gör du på under 20 minuter!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
½ st
Lime
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ g
Chiliflakes
1 st
Mango
75 g
Rödkål, förskuren
1 portionspåse
Koriander
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Smör (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme och rör i kokos.
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P]. Blanda majonnäs och en skvätt limejuice i en liten skål.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm bitar. Blanda mango, rödkål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], chiliflakes [1/2 paket, 2P] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Krydda räkor med salt. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor med Ay Cajun-ba i 1–2 min per sida, tills gyllene och genomstekta. Tillsätt smör [2 msk | 4 msk] och vitlök, och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp kokosris och mangosallad i skålar.
Toppa med cajunkryddade räkor och limemajonnäs.
Strö över rivna korianderblad.