I kväll frestar vi med fantastiska cajunkryddade räkor som steks med smör och vitlök. Underbara tillbehör är kokosris och en fräsch mangosallad med rödkål och chiliflakes. Och denna härliga måltid gör du på 15 minuter!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
150 g
Jasminris
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
75 g
Rödkål, förskuren
½ g
Chiliflakes
1 st
Mango
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till räkor
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Smör till stekning
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme och rör i kokos.
Under tiden, halvera lime.
Blanda majonnäs och en skvätt limesaft i en liten skål.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm bitar.
Blanda mango, rödkål, salt, chiliflakes och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Krydda räkor med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor med Ay Cajun-ba i 1–2 min per sida, tills gyllene och genomstekta. Tillsätt smör och vitlök, och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp kokosris och mangosallad i skålar.
Toppa med cajunkryddade räkor och limemajonnäs.
Strö över rivna korianderblad.