Cajunkryddad sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad sej

Cajunkryddad sej

med limeris och saftig mangosallad

Veckans fisk bjuder på spännande tillagningsmetoder och tillbehör. Vi panerar sej med cajunkryddor och steker den spröd och gyllene. Vi serverar vår cajunkryddade sej med syrligt limeris, en saftig mangosallad och krämig salladslöksmajonnäs.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

250

Sej

(Innehåller Fisk)

2

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½

Mango

1

Salladslök

1

Gurka

½

Ekologisk lime

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Vetemjöl (steg 2)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)539 kcal
Energi (kJ)2257 kJ
Fett10.3 g
varav mättat1 g
Kolhydrater80.6 g
varav socker14 g
Protein29.5 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Panera fisk
2

Krydda fisk med en nypa salt* på varje sida. Blanda vetemjöl* [1 msk | 2 msk], Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik. Panera fisk i mjölmix, se till att den är helt täckt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek fisk
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Var försiktig när du vänder fisken. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered frukt och grönt
4

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Skär salladslök i tunna skivor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Riv limezest [1/2 st, 2P] och skär sen lime i klyftor.

Blanda mangosallad
5

Blanda salladsmix, mango, gurka, en generös skvätt limejuice och hälften av salladslöken i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda majonnäs, resterande salladslök, vatten* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt limezest och en generös skvätt limejuice till riset, och rör om med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp limeris, cajunkryddad sej och mangosallad i skålar. Servera med salladslöksmajonnäs och pressa över resterande lime.