Veckans fisk bjuder på spännande tillagningsmetoder och tillbehör. Vi panerar sej med cajunkryddor och steker den spröd och gyllene. Vi serverar vår cajunkryddade sej med syrligt limeris, en saftig mangosallad och krämig salladslöksmajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Mango
1 st
Salladslök
1 st
Gurka
½ st
Ekologisk lime
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Krydda fisk med en nypa salt* på varje sida. Blanda vetemjöl* [1 msk | 2 msk], Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik. Panera fisk i mjölmix, se till att den är helt täckt. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Var försiktig när du vänder fisken. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Skär salladslök i tunna skivor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Riv limezest [1/2 st, 2P] och skär sen lime i klyftor.
Blanda salladsmix, mango, gurka, en generös skvätt limejuice och hälften av salladslöken i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda majonnäs, resterande salladslök, vatten* [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt limezest och en generös skvätt limejuice till riset, och rör om med en gaffel.
Lägg upp limeris, cajunkryddad sej och mangosallad i skålar. Servera med salladslöksmajonnäs och pressa över resterande lime.