Cajunkryddad 'shrimp roll'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad 'shrimp roll'

Cajunkryddad 'shrimp roll'

med spröda pommes och spetskålssallad

Ikväll bjuder vi på ett innovativt recept där vi fyller korvbröd med något helt annant än korvar och ketchup. Vi brer cajunsmör på korvbröden, och rostar dem så smöret smälter. Sen fyller vi bröden med rädissallad med kål och lime, och stekta räkor med majonnäs och cajunkryddor. Hemmalagade pommes passar perfekt till.

Taggar:
Enkel
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Kräftdjur
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

75 g

Förskuren spetskål

500 g

Potatis

75 g

Rädisor

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2744 kJ
Energi (kcal)656 kcal
Fett28.4 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater79.2 g
varav socker8.1 g
Protein21.3 g
Salt8.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Stek räkor
2

Under tiden, grovhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1-2 min, eller tills gyllene och genomstekta, och lägg över dem i en medelstor skål för att svalna.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 

Förbered rädissallad
3

Skär rädisor i tunna skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda spetskål [1/2 påse, 2P], rädisor, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt limejuice i en medelstor skål.

Värm korvbröd
4

Blanda smör [1 msk | 2 msk] och hälften av Ay Cajun-ban i en liten skål när det återstår 5 min av pommes tillagningstid.

Skär upp korvbröd [1/2 paket, 2P] och bre på cajunsmör. 

Placera korvbröd på gallret i ugnen och värm i 2-3 min, tills lätt rostade.

Gör räkrör
5

Blanda majonnäs och resterande Ay Cajun-ba med räkor i skålen precis innan servering.

Servera
6

Fyll korvbröd med rädissallad och toppa med räkor. 

Servera med pommes och pressa över saft från resterande limeklyftor.