Ikväll bjuder vi på ett innovativt recept där vi fyller korvbröd med något helt annant än korvar och ketchup. Vi brer cajunsmör på korvbröden, och rostar dem så smöret smälter. Sen fyller vi bröden med rädissallad med kål och lime, och stekta räkor med majonnäs och cajunkryddor. Hemmalagade pommes passar perfekt till.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
75 g
Förskuren spetskål
500 g
Potatis
75 g
Rädisor
½ st
Lime
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 4)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, grovhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1-2 min, eller tills gyllene och genomstekta, och lägg över dem i en medelstor skål för att svalna.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Skär rädisor i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda spetskål [1/2 påse, 2P], rädisor, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt limejuice i en medelstor skål.
Blanda smör [1 msk | 2 msk] och hälften av Ay Cajun-ban i en liten skål när det återstår 5 min av pommes tillagningstid.
Skär upp korvbröd [1/2 paket, 2P] och bre på cajunsmör.
Placera korvbröd på gallret i ugnen och värm i 2-3 min, tills lätt rostade.
Blanda majonnäs och resterande Ay Cajun-ba med räkor i skålen precis innan servering.
Fyll korvbröd med rädissallad och toppa med räkor.
Servera med pommes och pressa över saft från resterande limeklyftor.