Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Kvällens middag är inget mindre än en grönare och nyttigare version av en klassisk kebabtallrik! Vi rostar potatis, morot och rödlök med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen och blandar dem med majs och färsk spenat. Vi serverar våra rostade grönsaker med cajunkryddad vegokebab och toppar med koriander och en smakrik limecrema med vitlök och gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Rödlök
2 st
Morot
1 burk
Majs
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
4 g
Panamat
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Skär potatis och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera potatis och grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Panamat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skölj spenat.
Häll av majs.
Tillsätt majs på plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Finhacka koriander.
Blanda gräddfil, vitlök, limesaft [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Vänd spenat med färdigrostade grönsaker på plåten.
Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa med vegokebab och ringla över limecrema.
Garnera med koriander.