Cajunpanerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad grillost

Cajunpanerad grillost

med brynt majs- och avokadosallad

Finns det någon i familjen som tackar nej till gyllenpanerad grillost och krispig klyftpotatis? Vi skulle inte tro det! Vi smaksätter pankopaneringen med vår egen kryddbandning Ay Cajun-ba och medan potatisen och osten ugnssteks blandar vi en sallad med brynt majs, tomat, avokado och spenat. Vi serverar kvällens middag med en klick srirachamajonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

5 g

Tex-Mex

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 burk

Majs

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Avokado

1 st

Tomat

½ st

Lime

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4811 kJ
Energi (kcal)1150 kcal
Fett71.9 g
varav mättat29.3 g
Kolhydrater84.5 g
varav socker17.1 g
Protein40.2 g
Salt8.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Bryn majs
2

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills den är lätt brynt. Ställ åt sidan för att svalna.

Panera grillost
3

Skär varje grillost i 6 bitar (3 per person).

Lägg mjöl [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk], en generös nypa peppar och olivolja [1 msk | 2 msk] i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

TIPS: Pressa panko på grillosten för att den ska fastna.

Ugnsstek grillost
4

Placera grillost på plåten med bakplåtspapper när det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid.

Rosta i ugnen resterande tid, eller tills gyllene.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj spenat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Grovhacka tomat.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda majs, avokado, tomat, spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatis, grillost och sallad på tallrikar.

Servera med en klick srirachamajonnäs och pressa över lime.