Kött, potatis och grönsaker kan tillagas på många sätt. Prova detta spännande recept med många olika smaker. Vi panerar ryggbiff i ljuvliga cajunkryddor, och steker det sen till perfektion. Potatis serverar vi i form av potatisstomp - härligt grov potatismos med grädde. Underbara tillbehör är vitlöksstekta grönsaker, en ljuvlig skysås med Worcestershiresås, och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Angus ryggbiff
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
500 g
Bakpotatis
150 g
Haricots verts
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
4 g
Köttbuljong
½ st
Citron
1 st
Morot
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 2)
3 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Smör (steg 5)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt, peppar och hälften av Ay Cajun-ba.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med matlagningsgrädde [3 msk | 6 msk] och salt [½ tsk | 1 tsk] i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör och en nypa peppar.
Halvera morot (oskalad) och skär den i 1 cm tunna stavar.
Ansa haricots verts.
Finhacka hälften av persiljan (spara resten till garnering). Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och haricots verts eller tills de börjar mjukna, 4-5 min.
Tillsätt hackad persilja och hälften av vitlöken och stek i ytterligare 1-2 min. Krydda med en generös nypa salt och peppar, och ställ åt sidan på en tallrik täckt med folie.
Under tiden, blanda vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], resterande Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] och
matlagningsgrädde [1 msk | 2 msk] i en ny djup tallrik.
Vänd kött i ägg och sen i mjölmix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
TIPS: Om du inte har ett ägg, öka matlagningsgrädden till [2 msk | 4 msk].
Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i den på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
Låt köttet vila på en tallrik tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.
Hetta upp stekpannan (med sky) på medelvärme och rör i smör [1/2 msk | 1 msk], vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och resterande vitlök.
Sjud i 30 sek och rör sedan i köttbuljong, Worcestershiresås och resterande matlagningsgrädde. Sjud under omrörning tills något tjockare, 1-2 min.
Smaka av med salt och en generös nypa peppar och ta sen av från värme.
Lägg upp kött, potatisstomp och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.
Pressa över en generös skvätt citronjuice på grönsakerna, och servera med resterande citronklyftor.
Ringla sky över potatis och kött.
Garnera med persiljeblad.