Skäm bort familjen eller middagsgästerna med en riktig lyxmacka! Denna capreseinspirerande ciabatta fylls med bland annat chorizo, mozzarella och balsamicoglaserade körsbärstomater och serveras med pommes, calabresemajo och kalamataoliver.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Zucchini
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 portionspåse
Basilika
1 st
Vitlöksklyfta
40 g
Rucola
60 g
Calabresepesto
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
70 g
Kalamataoliver
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Vatten till glaze
½ tsk
Socker till glaze
¼ tsk
Salt till glaze
3 msk
Olja till pesto
¼ tsk
Salt till pesto
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Toppa pommes med hälften av den rivna osten när det återstår 5 min av tillagningstiden och rosta resterande tid.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 5–7 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare och släng den sista innersta biten.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).
Stek körsbärstomater i 3–4 min, eller tills skinnet spricker och tomaterna mjuknar.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker, salt och en nypa peppar. Stek i 1 min, eller tills glazen tjocknar. Ställ åt sidan i en medelstor skål.
Under tiden, skölj rucola.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini i 1–2 min, eller tills den precis börjar mjukna. Ställ åt sidan.
Placera ciabatta direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min.
Dela ciabatta på längden.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka basilika.
Blanda vitlök, basilika, resterande riven ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Häll av vatten från mozzarella och skär i tunna skivor.
Blanda calabresepesto och majonnäs i en ny liten skål.
Bre ciabattahalvor med ett lager pesto.
Fyll ciabatta med zucchini, mozzarella, chorizo, körsbärstomater och rucola och toppa med resterande balsamicoglaze. Halvera ciabatta.
Lägg upp ciabatta på en tallrik och servera calabresemajonnäs, oliver och pommes i skålar vid sidan av.