Chorizo- och mozzarellafylld capreseciabatta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chorizo- och mozzarellafylld capreseciabatta

Chorizo- och mozzarellafylld capreseciabatta

med pommes, calabresemajonnäs och oliver

Skäm bort familjen eller middagsgästerna med en riktig lyxmacka! Denna capreseinspirerande ciabatta fylls med bland annat chorizo, mozzarella och balsamicoglaserade körsbärstomater och serveras med pommes, calabresemajo och kalamataoliver.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Korn
Gluten
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Zucchini

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 portionspåse

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

60 g

Calabresepesto

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

70 g

Kalamataoliver

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Vatten till glaze

½ tsk

Socker till glaze

¼ tsk

Salt till glaze

3 msk

Olja till pesto

¼ tsk

Salt till pesto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6155 kJ
Energi (kcal)1471 kcal
Fett86.5 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater122.5 g
varav socker15.6 g
Protein50.1 g
Salt8.4 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Toppa pommes med hälften av den rivna osten när det återstår 5 min av tillagningstiden och rosta resterande tid.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek chorizo
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo i 5–7 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare och släng den sista innersta biten.

Stek körsbärstomater
3

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).

Stek körsbärstomater i 3–4 min, eller tills skinnet spricker och tomaterna mjuknar.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker, salt och en nypa peppar. Stek i 1 min, eller tills glazen tjocknar. Ställ åt sidan i en medelstor skål.

Under tiden, skölj rucola.

Stek zucchini
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini i 1–2 min, eller tills den precis börjar mjukna. Ställ åt sidan.

Placera ciabatta direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min.

Dela ciabatta på längden.

Blanda pesto
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka basilika.

Blanda vitlök, basilika, resterande riven ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Häll av vatten från mozzarella och skär i tunna skivor.

Blanda calabresepesto och majonnäs i en ny liten skål.

Servera
6

Bre ciabattahalvor med ett lager pesto.

Fyll ciabatta med zucchini, mozzarella, chorizo, körsbärstomater och rucola och toppa med resterande balsamicoglaze. Halvera ciabatta.

Lägg upp ciabatta på en tallrik och servera calabresemajonnäs, oliver och pommes i skålar vid sidan av.