De bästa recepten och maträtterna med pesto
Pesto är en smakrik ingrediens som passar bra i många olika sorters maträtter. Upptäck våra recept med pesto och hitta din favorit här.
Se våra bästa vegetariska recept
Recept med pesto för vegetarianer
Recept med pesto för vegetarianer
Grön pesto recept
Grön pesto recept
Recept med pestodressing
Recept med pestodressing
Alla recept med pesto
Alla recept med pesto
Lite pesto är allt du behöver
Pesto - Vanliga frågor
Hur gör jag pesto?
Det bästa sättet att göra din egen pesto är att använda en matberedare och ha färska ingredienser. Blanda färska basilikablad, pinjenötter, skalad vitlök och parmesan med olivolja och kör i matberedare tills såsen har blivit slät.
Hur gör jag en krämig pestosås?
Pesto har en smak som kan ta över helt om den används i stor mängd. Blanda därför en liten mängd pesto med grekisk yoghurt för att få en krämig sås som smakar pesto utan att det blir för mycket på en gång.
Hur gör jag pesto utan pinjenötter?
När du gör din egen pesto kan du experimentera med olika ingredienser för att ersätta pinjenötter. Testa till exempel en pesto med valnötter, koriander och mint. Eller byt ut parmesan mot pecorino romano-ost. Du kan även skippa osten helt om du är laktosintolerant.
Hur förvarar jag pesto?
Färsk hemmagjord pesto håller i upp till en vecka i en lufttät burk i kylskåpet. Butiksköpt pesto har bäst före datum och förvaringsinstruktioner på förpackningen.
Kan jag frysa pesto?
Ja, pesto går alldeles utmärkt att frysa. Det bästa sättet är att använda en isform och göra små isbitar av peston, så att den är lättare att tina. Pesto kan även frysas i plastpåsar som går att försluta. Undvik att frysa glasförpackningar, då dessa kan spricka om innehållet expanderar. Fryst pesto håller mellan 6 och 12 månader i frysen.
Testa något nytt varje dag
+7
Recept du kommer att älska!
Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.