Ikväll frestar vi med caribiskt fläsk med brynt ananas och frisk tomatsallad. Vi steker kött och ananas med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Jorden runt. Vi serverar vårt caribiska fläsk med fluffigt ris, tomatsallad med gurka och lök, och spicy srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
1
Lime
1
Mynta
1
Gurka
2
Tomat
50
Ananas
300
Fläskkotlett hel
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Rödlök
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär bort ananasskalet och grovhacka ananas.
Skär lime i klyftor.
Finhacka mynta och rödlök [½ st, 2P].
Grovhacka gurka.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Blanda gurka, tomat, lök, en generös skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Tärna kött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda, och krydda det med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek ananas, kött och Jorden runt i 3-4 min, tills genomstekt. Ställ åt sidan.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp ris, kött med brynt ananas och sky från stekpannan i skålar.
Toppa med tomatsallad och srirachamajonnäs.
Garnera med mynta.
Pressa över juice från resterande limeklyftor.