Brynt kolja i vitlöks- och dukkahsmör
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brynt kolja i vitlöks- och dukkahsmör

Brynt kolja i vitlöks- och dukkahsmör

med yoghurtdressing på sotad salladslök

Föll du för den frestande titeln på detta recept? I kväll tar vi dig med på en spännande kulinarisk resa och lagar brynt kolja vänd i smör smaksatt med vitlök och dukkahkrydda. Vi serverar vår fantastiska firre med fluffig bulgur, en fräsch grönsallad med gurka och tomat och en underbar yoghurtdressing med sotad salladslök och chiliflakes.

Allergener:
Sesam
Senap
Mjölk
Vete
Gluten
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Tomat

15 g

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

1 st

Gurka

30 g

Spenat

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

2.5 dl

Vatten til bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

2 msk

Smör till stekning

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2695 kJ
Energi (kcal)644 kcal
Fett34.9 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater39.3 g
varav socker9.6 g
Protein39 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Blanda dressing
1

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek hel salladslök i 3–4 min, eller tills lätt brynt. Ta av från värme och finhacka.

Blanda salladslök, chiliflakes, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skölj spenat.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Grovhacka tomat.

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda sallad
4

Blanda spenat, gurka, tomat, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Stek fisk
5

Riv eller pressa vitlök fint.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.Stek fisk i 2–3 min på ena sidan, eller tills gyllene.

Vänd försiktigt och tillsätt smör, vitlök, Dukkah-njuta, vatten och en generös nypa peppar.

Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt och såsen har tjocknat något.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp bulgur och sallad i djupa tallrikar.

Toppa med fisk och skeda över dukkahsås.

Servera med en klick salladslöksyoghurt.