Centralamerikansk fläsk- och grönsaksgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Centralamerikansk fläsk- och grönsaksgryta

Centralamerikansk fläsk- och grönsaksgryta

med majsris och limesyltad lök

Upptäck det centralamerikanska köket med vår kryddiga fläsk- och grönsaksgryta. I denna spännande rätt kombinerar vi den smakrika grytan med majsris och limesyltad rödlök för att skapa en spännande matupplevelse för hela familjen.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

150 g

Jasminris

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Majs

5 g

Tex-Mex

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Paprika

300 g

Tärnat fläsk

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Smör till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

1.5 dl

Vatten till gryta

1 msk

Smör till gryta

½ tsk

Socker till gryta

¼ tsk

Salt till gryta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3576 kJ
Energi (kcal)855 kcal
Fett36.5 g
varav mättat17 g
Kolhydrater90 g
varav socker16.8 g
Protein39 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Häll av majs.

Rör i ris, majs och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme, tillsätt smör och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Sylta rödlök
2

Under tiden, finhacka koriander.

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera lime.

Blanda limesaft, socker, vatten och salt i en liten skål. 

Vänd lök, koriander och chiliflakes i lagen och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Skär paprika i 1 cm stora bitar.

Förbered kött
4

Krydda kött med salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött och paprika i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga gryta
5

Tillsätt Panamat och Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt tomatpuré, vatten, smör, socker och salt. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Servera
6

Lägg upp majsris och köttgryta i skålar.

Toppa med syltad rödlök och en klick gräddfil.