Ikväll bjuder vi på ett färgstarkt recept med massor av spännande smaker. Vi lagar centralamerikansk köttfärsbowl med vitlök, majs och härliga kryddor. Vi serverar vår bowl med fluffigt ris, en lätt tomatsalsa med gurka, smakrik BBQ-majo och färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
1
Vitlöksklyfta
1
Gurka
1
Tomat
250
Nötfärs
4
Panamat
1
Majs
½
Tomatpuré
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
30
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Koriander
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 3)
½
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka gurka. Tärna tomat i 2 cm stora bitar.Häll av majs. Blanda gurka, tomat, och en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Stek under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök, majs, Panamat, tomatpuré [½ burk, 2P] och vatten* [½ dl | 1 dl]. Stek i ytterligare 2 min.
Blanda majonnäs och BBQ-sås [½ paket, 2P] i en liten skål. Grovhacka koriander.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med kött, tomat, gurka, och BBQ-majonnäs. Garnera med koriander.