Centralamerikansk nötfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Centralamerikansk nötfärsbowl

Centralamerikansk nötfärsbowl

med lätt tomatsalsa och rökt majonnäs

I kväll bjuder vi på ett färgstarkt recept med massor av spännande smaker. Vi lagar centralamerikansk köttfärsbowl med vitlök, majs och härliga kryddor. Vi serverar vår bowl med fluffigt ris, en lätt tomatsalsa med gurka, smakrik BBQ-majo och färsk koriander.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Supersnabb
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

1 st

Tomat

225 g

Nötfärs

4 g

Panamat

1 burk

Majs

½ burk

Tomatpuré

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Koriander

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Lime

2 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3561 kJ
Energi (kcal)851 kcal
Fett47.9 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater78.7 g
varav socker11.5 g
Protein32 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
 
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i
11 min.
 
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.
 
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa vitlök.
 
Grovhacka gurka, tomat och koriander.
 
Häll av majs.
 
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
 
Blanda gurka, tomat, hälften av koriander, en nypa salt och peppar i en
medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek färs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
 
Stek nötfärs och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt.
 
Tillsätt vitlök, majs, Panamat, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och vatten [½ dl | 1 dl]
och stek i ytterligare 2 min.
 
Under tiden, blanda majonnäs, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och en
skvätt limesaft i en liten skål.
 
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa

Servera
4

Lägg upp ris i skålar.
 
Toppa med kött, tomatsalsa och rökt majonnäs.
 
Garnera med resterande koriander.