topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med tortilla chips och srirachadressing

I kväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeno och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Stark
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Köttbuljong

1 paket

Svarta bönor

225 g

Nötfärs

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

½ st

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3046 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett44 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater52.2 g
varav socker13.6 g
Protein33.7 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Förbered jalapeno
1

Kärna ur och finhacka jalapeno [½ st, 2P].

Häll av och skölj svarta bönor. 

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek nötfärs, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 4-5 min, tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Koka chili
3

Rör i krossade tomater, jalapeno, bönor, köttbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud utan lock tills tjocknad, 8-10 min. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden, blanda gräddfil och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Krydda med salt.

TIPS: Skippa jalapeno och sriracha, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp chili i skålar. 

Toppa med srirachadressing och servera med tortilla chips.